1. Kyrkan - Världens hopp!

Carl-Erik Sahlberg
Hans Lindholm

Carl-Erik Sahlberg (onsdag-fredag fm) är en av förgrundsgestalterna inom den församlingsförnyelse som skedde i St:a Clara kyrka i Stockholm. Carl-Erik är präst, teol.dr. och har skrivit många böcker. Idag bor han med sin hustru i Marangu, Tanzania och arbetar för att ge föräldralösa barn ett hem. 

Hans Lindholm (fredag em-söndag) har under många år varit distriktspräst i Lötenkyrkan, EFS samarbetskyrka i Uppsala. Han var tidigare ordförande i föreningen Bibeln idag. Han har gett ut en kommentar till Uppenbarelseboken, “Den som segrar” (Artos). Hans medverkade som huvudtalare på KU:s sommardagar 2011 i Nedervetil.

2. Herre, lär oss att be

Boris Salo

Boris Salo är prost, författare och föreläsare. Kursen bygger på en nyutgiven kursbok “Bönens ryggrad & avstamp. Om Herrens bön.”

3. The Bible & The Blues

Glenn Kaiser

Glenn och Wendi Kaiser har varit med i Resurection Band, Rez, som från 1970-talet till 1990-talet var ett av världens största kristna rockband. Paret har varit gifta i 47 år och under hela denna tid har deras hjärtan klappat för de fattigaste i hemstaden Chicago. I årets tredje nummer av Kummin kan du läsa mer om paret Kaiser. 

4. Gud och mitt jobb

Emmanuel Hyllerud

Emmanuel Hyllerud är entreprenör och uppskattad föreläsare runt om i landet. Emmanuel äger och driver företaget Älska Försäljning som jobbar med att hjälpa såväl större och etablerade företag som mindre, nystartade företag att öka sin omsättning och vinst. Han sitter även med i ledningen för den internationella kristna företagsskolan Focus Business School. Tillsammans med sin fru Alexandra driver Emmanuel också skivbolaget Barnskivor.se. Emmanuel och Alexandra bor i Floda tillsammans med sina tre barn.

5. Smaka och se - ignatiansk andlig vägledning i teori och praktik

Ulla Käll

Ulla Käll tog examen vid Musikhögskolan i Örebro 1984. 1991, efter diakonutbildning, flyttade hon till Norge, och har sedan dess arbetat med retreat,både på retreatgårdar och i församlingar, i Norden. Detta kombinerar hon med gitarrspel, Taizégudstjänster och andlig vägledning. Hon har också flera cd- och bokugivningar.

6. Tänk globalt, handla lokalt (fm)

Björn Wallén

Direktor på Stiftsgården Lärkkulla. Lärare och föreläsare i samhällsämnen i över 30 år, fortfarande nyfiken. Motto: Delat hopp är dubbelt hopp!

7. Samtal vid sandlådan (fm)

Jenny Pulkkinen

Småbarnsmamma mitt i livet. Bosatt i Nedervetil, jobbar som språklärare för vuxna invandrare. Gillar människomöten.

8. Att söka den djupa verkligheten (em)

Patrik Hagman

Patrik Hagman är teolog och författare, verksam vid Åbo Akademi. Hans senaste böcker är Om Tron. Att söka den djupa verkligheten (Artos 2018) och Sorgens gåva är en vidgad blick (Libris 2017).

9. Vandra med Jesus (em)

Erik Vikström

Erik Vikström berättar: Jag är emeritusbiskop efter 24 biskopsår 1983-2006. Bor i Borgå men speciellt sommartid också i Kronoby. Annan bakgrund: evangelist, församlingspräst på olika nivåer, missionär och teologisk lärare. Numera mest som bibellärare.

Harry Kronqvist kommer att fungera som den andra kursledaren. Andra medverkande är bland andra Eivor och Nils Johansson som leder lovsång , Annette och Håkan Häggblom samt Olle Rosenqvist som delar vittnesbörd.

10. Från tonårshäng till jordens salt - att bli vuxen som kristen (20+)

Emma Audas

Emma är studentkaplan i Åbo för studeranden till kyrkliga yrken. Hon skriver också på en doktorsavhandling i äktenskapsteologi.

11. Följ mig! (16-20)

Jakob Edman

Jag heter Jakob Edman och är 25 år gammal. Jag är hemma från Nykarleby, men har bott i Åbo i flera år. Jag är för tillfället på slutrakan med mina teologistudier och planerar bli färdig till sommaren. Jag tycker om böcker, bollsporter, djupa samtal och dåliga skämt.

Jag är Ida-Marie Skogvik, bosatt i Helsingfors men hemma från Kronoby. För tillfället jobbar jag i Petrus församling som ungdomsledare. På min fritid tränar jag gärna eller umgås med vänner.

12. Friendzone (13-16)

Ester Rudnäs och Alaric Mård

Jag är Ester Rudnäs, ung kvinna, fru och mamma. Jag älskar kreativitet, att formas efter Jesus och skratt! Jag ser fram emot lägret och att lära känna dej!

Jag är en 25 år gammal småbarnsfar som bor i Vasa och som studerar till ämneslärare. Jag tycker om ordvitsar, hejdlösa skratt och att samtala om livets toppar och dalar.

13. Lägerkören

Tobias Elfving

Till vardags är jag lärare på Kredu och leder två körer. Dessutom tycker jag om att spela folkmusik tillsammans med mina barn.

14. Blåsorkester

15. Bordsbön och bönbord

Harriet Henricson

Harriet Henricson är magister i livsmedelsvetenskaper. Hon anser att vardagsmaten ska vara god, vacker och lättlagad. Hon framhåller också betydelsen av gemensamma måltider som familjens lugna gemensamma stunder. På senaste tiden har Harriet fascinerats av hur vi med enkla, vardagliga kostval kan ta vår fysiska och mentala hälsa till nya nivåer.

16. Fribroderi

Barbro Indola

En glad pensionär som tycker om att skapa, och helst göra nytt av gammalt. Har jobbat i skola som biträde med handikappade elever.

17. Photography

Maria Hedengren

Wedding photographer. Architect. World traveler. Wife. Young mother. Believer. Maria is a lifestyle and portrait photographer who sees captivating beauty in every person she photographs.

18. Den vuxnes motionspass (fm)

19. Träningsworkshop (em)

Fanny Indola

Fanny Indola, Lic. Personlig Tränare med specialisering inom kvinnohälsa. Förutom träning under & efter graviditet så brinner mitt hjärta för att hjälpa människor att komma igång med träningen, oberoende ålder och kön. Mitt motto är “Träning ska ge mera energi än vad den tar”.

20. Volleyboll (13+, max 30 pers)

Tommy Mikkonen

“Jag är en 32-årig Helsingforsare, idrottsinstruktör, man till Juliana och pappa till två fina barn. Har spelat volleyboll sedan 2002 och detta är mitt 10:e år jag leder volleykursen. På Pieksämäki är det bäst att få ge av det Gud har välsignat en med. Det är även mycket viktigt att de gifta vinner fotbollsmatchen!” Det berättar Tommy Mikkonen. Även Oskar Bodman är kursledare på volleybollkursen i år. 

21. Strandlinjen (13+)

Alexander Nykvist

– En teologistuderande Åbobo ursprungligen från Esbo. Sport, musik och glass ätning hör till mina största hobbyer. Tid med Gud är ju också väldigt centralt i mitt liv, berättar Alexander Nykvist om sig själv. Med sig som kursledare har han även Joanna Hanhikoski.

22. Fotboll
a. 7-10 år
b. 11-14 år

23. 3D-modeller och spel (12+)

Kursledare Tommy Rannanpää arbetar som ungdomsarbetsledare i  Korsholms församling och han är hemma från Karleby. Till Tommys intressen hör spel och att göra musik på datorn, han har varit med och gjort några små spel, samt håller som bäst på med EDM (Electronic Dance Music). Under kursen vill han inspirera dig att få mer kunskap och djupare insikter om vad spel är.

24. Adventure Team (9-13 år, max 16 pers)

André Ravall

Miko Nylund är glad familjefar från Ekenäs. Jobbar som utvecklingschef på N3M Power. Gillar att vara ute, nya utmaningar och barn som kommer på äventyrskursen. André Ravall är den andra kursledaren på äventyrskursen och syns på bilden ovan.

25. Masterchef jr (9-13 år, max 20 pers)

Hanna Holmbäck
Nicolina Sarin

Mitt namn är Hanna Holmbäck och jag är 19 år gammal. Jag är hemma från Karleby och tar studenten i vår. Jag kommer dra kursen Masterchef junior tillsammans med Nicolina Sarin och jag ser verkligen fram emot Pieksämäkilägret!

Jag heter Nicolina Sarin och är en 19-årig socionom- och diakonstuderande. Jag är hem från Karleby men bor för tillfället i Åbo, där jag på min fritid tycker om att sjunga, lyssna på musik och umgås med mina vänner. 

26. Skaparverkstad (8+)

Sofia Kass

Jag är en pysselglad lärare från Pedersöre, som tycker att skapa med barn är något av det roligaste som finns!

27. Detektivklubben (7+)

Jenny Jansson

Jag är hustru och mamma. 
Mitt jobb är att hjälpa ungdomar kunskap anamma.
Jag gillar att arbeta med kroppen och att tänka med knoppen,
att njuta av natur och kultur och att dansa fritt i en regnskur.

28. Ronja & Birk (6-8 år)

Fanny Willman
Anna Westerlund

Hej! Fanny, 21 år, teologistuderande på Uppsala universitet med en längtan efter att bli präst. Tycker om att skapa med ord, musik och färger. Jag längtar efter mycket med sommarlägret – bokbord, gudstjänster, möten med nya och gamla vänner och äventyr med alla barn på Ronja & Birk.

Jag heter Anna Westerlund, är en 21 år gammal Sibbobo som gillar utmaning och äventyr. För tillfället studerar jag till fysioterapeut i Helsingfors. På fritiden tycker jag om att ha roligt, sporta och att äta.

29. Dagklubben
a. 1-3 år
b. 4-5 år

Stäng meny