Välkommen på unga vuxna samlingar vid Hällsand i Jakobstad i sommar.
Pricka in datumen i din kalender redan nu!

27.6 Veckomässa i Pedersöre kyrka kl 19. Jimmy Österbacka m.fl.
11.7 Hällsand kl 18. Frank Berger m.fl.
1.8 Hällsand kl 18
15.8 Hällsand kl 18

Vi umgås, tar del av undervisning, delar tankar och gör sådant som unga vuxna gör. Om du känner dig som ung vuxen eller faktiskt är ung vuxen är du varmt välkommen med!
Mera information kommer på sociala medier efterhand.
Go tell it on the mountain!

Kontaktperson: Alaric Mård

12.30 Lunch vid Bernys
15.00 Hela kyrkan sjunger i Björkö kyrka. Medv. Peter Kankkonen, Jukka Sandvik, Eivor & Nisse Johansson, Projektkören, Harry Kronqvist m.fl. Servering.

Anmälan för buss och mat till KU:s kansli, 045-2348073 eller Harry Kronqvist, 0440-648098, senast må 12.8.

Bussens avfärdstider:
9.30 Nedervetil församlingshem
9.45 Karleby församlingshem
10.00 Kronoby församlingshem
10.15 Polaris
10.30 Jakobstads busstation
10.45 Nykarleby busstation

Alla varmt välkomna!

Lena Bergström

KVINNOWEEKEND

på Pörkenäs 4–5.10.2019

Varmt välkommen till Pörkenäs på kvinnoweekend! Vårt tema i år är Stå här med mig – att dela livet som det är. Ett försök att förstå hur nära det är mellan det svåraste och det vackraste i livet. Om oss, hur vi är och har det och hur tron på Jesus både kan utmana och ge tillit. Vår gästtalare Lena Bergström är evangelist i Equmeniakyrkan i Sverige och verksamhetsledare för nätverksrörelsen och utbildningscentret Brobygge – dialog med livet.
I weekenden medverkar också Mia Anderssén-Löf, Åsa Turpeinen, Rebecca Ekman och Linda Andtbacka m.fl. Vi firar Skymningsmässa på fredag kväll och på programmet finns även sång och musik, god mat samt tid för promenader, gemenskap och vila.

Workshoppar på lördag eftermiddag:

1. Ett flöde större än mitt eget Lena Bergström Bönen som en plats för växt och vila.
  2. I ditt ansiktes ljus Linda Andtbacka Vi lovsjunger och ärar Gud i en kravlös gemenskap med Herren och varandra.
  3. TRE – skaka bort spänningar och stress ur kroppen Sara Åström. Trauma and Tension Release Exercise® är en enkel självhjälpsmetod. Genom att få musklerna att skaka på ett tryggt sätt, lär vi oss ta fram kroppens egen återhämtningsmekanism för fysisk och mental avslappning. TRE har en avslappnande inverkan, aktiverar och mobiliserar den stress som satt sig i musklerna. Max 15 pers.
  4. Kreativ verkstad Anna-Lena Sjöström & Camilla Skrifvars-Koskinen
    Vi tillverkar fruktpåsar och tvättlappar och gör väskor av gamla t-tröjor. Samtidigt funderar vi på hur vi kan minska på plastanvändning och sopberget.
  5. Smågruppssamtal Vi delar tankar och funderingar kring weekendens tema (6-8 personer och samtalsledare)

Ange vilken workshop du vill delta i när du anmäler dej.

Fredag 4.10

17.15- Drop in och inkvartering

17.45- Kvällsmat (+kaffe/te)

18.45- Sing in Rebecca Ekman

19.00 Välkommen Mia Anderssén-Löf Stå här med mig” Lena Bergström

20.00 Skymningsmässa Mia A-L, Rebecca E, Åsa Turpeinen m.fl. Kollekt.

Efteråt möjlighet till:

Lovsång & förbön, Rebecca E, Åsa T m.fl.

• Bastu (i kapellbyggnaden, varm från ca 21)

• Nattmat på loftet

Lördag 5.10

8.00- 9.00 Frukost

9.00 Sing in & morgonbön Linda Andtbacka, Mia A-L

9.30-12.00 ”Stå här med mig” Lena B (ca halv timmes paus 10.30-11.00)

12.00 Lunch med efterrätt (+kaffe/te), tid för vila/promenad m.m.

14.00 Workshoppar

1. Ett flöde större än mitt eget – bön som en plats för växt och vila. Lena Bergström

2. I ditt ansiktes ljus – lovsång Linda Andtbacka

3. TRE – skaka bort spänningar och stress ur kroppen Sara Åström

4. Kreativ verkstad Anna-Lena Sjöström & Camilla Skrifvars-Koskinen

5. Smågruppssamtal

15.30 Fika på loftet (kaffe/te, saft, frukt)

16.00 ”Stå här med mig”, avslutande samling med Lena B, Mia A-L, Linda A m.fl.

17.00 Kvällsmat

Drop in fredag kväll från kl. 17.15, mat kl. 18. Hemfärd lördag vid 17.30-tiden.
Pris 80€. För studerande, vårdlediga, arbetssökande och sjukpensionärer 65€.
Anmäl senast ons. 25.9 via KU:s kansli, 045 2348073.
Ta med egna lakan & handduk, bibel, inneskor (yllesockor).

Arr. Förb. KU, Jakobstads sv. förs. och Nykarleby förs. med stöd av Svenska folkskolans vänner r.f.