Lena Bergström

KVINNOWEEKEND

på Pörkenäs 4–5.10.2019

Varmt välkommen till Pörkenäs på kvinnoweekend! Vårt tema i år är Stå här med mig – att dela livet som det är. Ett försök att förstå hur nära det är mellan det svåraste och det vackraste i livet. Om oss, hur vi är och har det och hur tron på Jesus både kan utmana och ge tillit. Vår gästtalare Lena Bergström är evangelist i Equmeniakyrkan i Sverige och verksamhetsledare för nätverksrörelsen och utbildningscentret Brobygge – dialog med livet.
I weekenden medverkar också Mia Anderssén-Löf, Åsa Turpeinen, Rebecca Ekman och Linda Andtbacka m.fl. Vi firar Skymningsmässa på fredag kväll och på programmet finns även sång och musik, god mat samt tid för promenader, gemenskap och vila.

Workshoppar på lördag eftermiddag:

1. Ett flöde större än mitt eget Lena Bergström Bönen som en plats för växt och vila.
  2. I ditt ansiktes ljus Linda Andtbacka Vi lovsjunger och ärar Gud i en kravlös gemenskap med Herren och varandra.
  3. TRE – skaka bort spänningar och stress ur kroppen Sara Åström. Trauma and Tension Release Exercise® är en enkel självhjälpsmetod. Genom att få musklerna att skaka på ett tryggt sätt, lär vi oss ta fram kroppens egen återhämtningsmekanism för fysisk och mental avslappning. TRE har en avslappnande inverkan, aktiverar och mobiliserar den stress som satt sig i musklerna. Max 15 pers.
  4. Kreativ verkstad Anna-Lena Sjöström & Camilla Skrifvars-Koskinen
    Vi tillverkar fruktpåsar och tvättlappar och gör väskor av gamla t-tröjor. Samtidigt funderar vi på hur vi kan minska på plastanvändning och sopberget.
  5. Smågruppssamtal Vi delar tankar och funderingar kring weekendens tema (6-8 personer och samtalsledare)

Ange vilken workshop du vill delta i när du anmäler dej.

Fredag 4.10

17.15- Drop in och inkvartering

17.45- Kvällsmat (+kaffe/te)

18.45- Sing in Rebecca Ekman

19.00 Välkommen Mia Anderssén-Löf Stå här med mig” Lena Bergström

20.00 Skymningsmässa Mia A-L, Rebecca E, Åsa Turpeinen m.fl. Kollekt.

Efteråt möjlighet till:

Lovsång & förbön, Rebecca E, Åsa T m.fl.

• Bastu (i kapellbyggnaden, varm från ca 21)

• Nattmat på loftet

Lördag 5.10

8.00- 9.00 Frukost

9.00 Sing in & morgonbön Linda Andtbacka, Mia A-L

9.30-12.00 ”Stå här med mig” Lena B (ca halv timmes paus 10.30-11.00)

12.00 Lunch med efterrätt (+kaffe/te), tid för vila/promenad m.m.

14.00 Workshoppar

1. Ett flöde större än mitt eget – bön som en plats för växt och vila. Lena Bergström

2. I ditt ansiktes ljus – lovsång Linda Andtbacka

3. TRE – skaka bort spänningar och stress ur kroppen Sara Åström

4. Kreativ verkstad Anna-Lena Sjöström & Camilla Skrifvars-Koskinen

5. Smågruppssamtal

15.30 Fika på loftet (kaffe/te, saft, frukt)

16.00 ”Stå här med mig”, avslutande samling med Lena B, Mia A-L, Linda A m.fl.

17.00 Kvällsmat

Drop in fredag kväll från kl. 17.15, mat kl. 18. Hemfärd lördag vid 17.30-tiden.
Pris 80€. För studerande, vårdlediga, arbetssökande och sjukpensionärer 65€.
Anmäl senast ons. 25.9 via KU:s kansli, 045 2348073.
Ta med egna lakan & handduk, bibel, inneskor (yllesockor).

//

Arr. Förb. KU, Jakobstads sv. förs. och Nykarleby förs. med stöd av Svenska folkskolans vänner r.f.

Familjeretreaten är en möjlighet för familjer att få en helg tillsammans, utan skärmar och alla måsten som finns hemma. Under de här dagarna får vi möjlighet att tanka familjetid och gemenskap med andra familjer på en lugn och naturskön plats. Vi kommer att fira nattvard tillsammans, vara utomhus, barnen bjuds på program av BarnOas och Torbjörn & Sara Sandell kommer att dela något med oss vuxna. Fredrik Kass är vår präst under helgen. Vår önskan är att få lära känna Gud och varandra ännu bättre. Vi hoppas och ber om fina möten och härliga stunder tillsammans. Retreaten inleds ca kl. 18 på fredag och avslutas efter lunch på söndag.

Pris för helgen fre-sön:
83€ för vuxen
61€ för barn (3-17år)

Vid frågor kan man också kontakta Rebecca Ekman.

Anmäl er familj här under senast 24.10.2019.

Magnus Persson

Förbundets

HÖSTMÖTE
i Solf 16-17.11.2019

Kallad, rustad, sänd

KU:s höstmöte får besök av Magnus Persson, inspiratör inom EFS i Sverige!
Magnus Persson är en duktig och bibelför-ankrad förkunnare med en intressant personlig resa. Han var pingstpastorn som startade New Generation, fyllde Globen med 10 000 ungdomar år 2000, startade församlingen United i Malmö. Hans resa fick en ny vändning då han upptäckte nåden. Kom med på KU:s höstmöte och hör om hur evangeliet förvandlar idag!

14.00 Höstmötesförhandlingar i Solfs församlingshem.
15.30 Kaffe
16.00 Seminarium i förs.h. med Magnus Persson m.fl. Barnprogram.
17.30 Middag
18.30 Festkväll i kyrkan med Magnus Persson, Alaric Mård, Paletten, KU:s blåsorkester m.fl.
Barnmöte samtidigt.
20.00 Kvällsté i förs.h.
Även ungdomsprogram under kvällen med Olof Jern och Jakob Backlund.

10.00 Högmässa i kyrkan. Magnus Persson m.fl.
Söndagsskola i förs.h.
11:30 Kyrkkaffe i förs.h. Samtal med Magnus Persson.

Kundvagn