Kyrkans Ungdom anordnar regelbundet Seniordagar.

SENIORDAG i Oravais 31.10.19

Tema: I med- och motvind

12.00 Lunch i församlingshemmet
13.00 Program med Jan-Erik Sandström, Kristoffer Streng, Leon Jansson m.fl.
14.30 Kaffe
Ca. 15 Veckomässa i kyrkan, Ingemar Klemets, Kristoffer Streng, Leon Jansson.

Efter veckomässan startar bussen tillbaka norrut.
Buss norrifrån. Anmälan för lunch och buss senast 23.10 till kansliet, tfn 045 234 8073, kansliet(at)kyrkansungdom.fi

På bilden ovan sjunger projektkören under ledning av Sonja Smedjebacka, ackompanjerade av Inger Cederberg och Karl-Gustaf Sundman på seniordagen i Terjärv den 19 mars.

SENIORUTSKOTTET

 • planerar seniorverksamheten tillsammans med verksamhetsledaren
 • deltar i praktiska arrangemang i mån av möjlighet
 • fungerar som en länk ut till seniorerna på fältet
 • ta gärna kontakt ifall du har frågor, idéer eller behöver någon att prata med!

Seniorutskottet 2019: 

Pär-Gustav Lindh (Malax) 

Britta Harald (Nykarleby)

Jan-Erik Linqvist (Nykarleby)

Linnea Sundvik (Larsmo) 

Anneli Grankull (Kronoby)

KU:s seniorresa till Alta 8-13.9.2019

En fantastisk resa i ruskatid till Europas sista utpost mot norr, till Sveriges och Norges nordligaste delar. Det blir hisnande landskap med otroliga naturscenerier i midnattssolens, samernas och de stora viddernas land. Vi besöker bl.a. Kautokeino, Finnmarksvidda med Europas största kanjon Sautso, Alta, Nordkaps mäktiga klippa, Lakselv och Karasjok. Resan går förstås i den varma gemenskapens tecken och vi har tid för bibelstudium och andakter under resan. Preliminärt dagsprogram finns på hemsidan eller fås från kansliet.

Bibelstudiehållare: Tor-Erik Store

Reseledare: Görel Ahlnäs

1) Söndag 8.9. Hemtrakten – Pello

Uppsamling av resenärer och färd norrut med en kaffepaus i Kalajoki vid Lokkilinna. Färden fortsätter till Kuivaniemi där vi äter vid lunchrestaurangen Merihelmi. Mätta och nöjda fortsätter vi till Pello och hotell Pellohovi där vi checkar in i 2-pers. rum.

2) Måndag 9.9 Pello – Alta

Hotellfrukost varefter resan fortsätter norrut. Vi kör via Muonio och vidare över till norska sidan, där vi kommer allt närmare fjällen. Färden fortsätter vidare genom fjällvärlden, vid Kautokeino gör vi ett stopp och besöker Juhls silvergalleri. Här i trakterna äter vi också vår lunch.

Färden går vidare över fantastiska Finnmarksvidda, fram till Sautso, norra Europas största kanjon, som är 10 km lång och 300–420m djup och finns i Altaälven. Här i Alta checkar vi in vid Rica Hotel Alta i 2-pers. rum och kvällen är fri. Alta, den största staden i Norges nordligaste fylke, ligger långt inne i Altafjorden. Enorma skogar, fjällplatåer och kust- och bergslandskap

3) Tisdag 10.9. Alta-Mageröya

Frukost och utcheckning. Vi får en guide från morgonen som berättar om kanjonen och landskapet vi kör genom. Efter guidningen fortsätter färden norrut mot Porsanger-halvön. Vi åker genom nya tunneln, över till Mageröya och hotellet Rica Honningsvåg för inchecking i 2-pers. rum.

Efter middagen väntar Nordkaps mäktiga klippa på oss och färden dit känns som en resa till en annan värld. Att stå på den 307 meter höga klippan och fascineras av omgivningen, är en oförglömlig upplevelse. Vi återvänder till hotellet efter utfärden.

4) Onsdag 11.9. Mageröya-Karasjok

Hotellfrukost & utcheckning. Vi åker söderut längs den vackra Porsanger-fjorden och äter lunch vid samhället Lakselv och njuter samtidigt av omgivningen. Lakselva skär sig genom fjällkedjan Gáisene, som består av toppar på över tusen meter, så vyerna är fantastiska. Vi fortsätter resan och till kvällen är vi i samernas huvudstad Karasjok, Norges kallaste plats, för incheckning vid Rica hotel Karasjok i 2-pers. rum.

5) Torsdag 12.9. Karasjok-Överkalix

Hotellfrukost och utcheckning. Vi åker vidare över den norska fjällvärlden med enastående vyer och kommer över till svenska marker och Överkalix där vi stannar vid Grand Artic Hotel.

6) Fredag 13.9. Överkalix – Umeå – hemtrakten

Hotellfrukost och körning till Umeå där vi har lite tid att shoppa innan vi fortsätter till Holmsund och Wasaline’s färja som avgår kl. 18:00. Vi njuter av båtresan över Kvarken och äter skärgårdsbordet ombord. Vi anländer till Vasa kl. 23:30 och bussen kör sedan hemåt, mötesbuss kör till Sydösterbotten.

Resedatum: 8-13.9.2019, söndag – fredag, 6 dagar

Pris: 790€ / pers

Tekn. arr: INGSVA

I resan ingår

 • busstransport i 50-pers. turistbuss
 • yrkeschaufför
 • 5 x logi i 2-pers. rum
 • 5 x hotellfrukost
 • 5 x lunch
 • 1 middag vid Pello
 • Skärgårdsbordet
 • besök vid Nordkap
 • båtplats ombord på Wasaline Umeå-Vasa

I resan ingår inte:

 • reseförsäkringar
 • enkelrumstillägg
 • mötesrum
Stäng meny
×
×

Kundvagn