Varmt välkommen på KU:s sommarläger 2024 till vackra Nykarleby!

Det är ur gemenskapen vi tar avstamp i årets tema ”Tillsammans”. I en tid då ensamheten kallas för en ny folksjukdom vill vi ta sikte mot att göra delaktighet till en ny folkrörelse. Perspektiv och tillämpning är många, vilket kommer att synas både i bibelstudierna och det stora urvalet kurser. För att inte tala om alla fina möten och samtal i vår lilla läger by. Det kommer finnas plats för stillhet och rörelse, eftertanke och skoj, mässor, konsert mm. Kom med och gör lägret tillsammans!

Matti Aspvik

Verksamhetsledare KU

Du kan delta hela lägret eller enbart enskilda dagar. Det är viktigt att alla som deltar i lägret anmäler sig inom utsatt tid, även om man endast vill delta i ett av dagsprogrammen. Lägerplatsen är ett slutet område och säkerhetsföreskrifterna förutsätter att inga oanmälda skall vistas på området. Det här gäller även ”korta besök”. Ni är också varmt välkomna till våra öppna tillfällen som alla hålls i Nykarleby kyrka. 

Onsd. 24.7: Lovsång & förbön med nattvard kl 18 i S:ta Birgitta kyrka
Fred. 26.7: Konsert med Bengt Johansson och projektkör med Malin Storbjörk & Patrick Wingren kl 19 i S:ta Birgitta kyrka. Ifall du inte deltar i lägret är priset för konserten 20€.
Fred. 26.7: Träff för unga vuxna kl 21 i Nykarleby församlingshem
Lörd. 27.7: Mässan ”Människa – kom fram! kl 21.30 i S:ta Birgitta kyrka
Sönd. 28.7: Mässan ”Gå djupare” med Bengt Johansson kl 13 i S:ta Birgitta kyrka, tillsammans med Nykarleby församling.

Det är med stor glädje och tacksamhet jag också inför sommaren 2024 får bjuda dig till årets sommarläger “Tillsammans” på Himmelsbacken i Nykarleby. Förbundet Kyrkans ungdom och Kredu skapar lägret Tillsammans – också detta år. Tillsammans har vi lärt oss mycket från förra årets läger och Tillsammans tar vi klivet framåt och skapar nya möjligheter och nya förutsättningar för ett ännu bättre läger. Det är endast genom att jobba Tillsammans som vi når framgångar. Vi gör lägret Tillsammans med varandra och Tillsammans med vår Herre och Tillsammans skapar vi mötesplatserna och gemenskapen. 

Välkommen till Himmelsbacken och låt oss Tillsammans med varandra och vår Herre mötas till äkta och sann gemenskap. 

Med önskan om en välsignad lägervecka Tillsammans!

Kerstin Storvall

Rektor och enhetschef KREDU

**************************************

Konsert och ny mässa med Bengt Johansson

 
VUXENBIBELSTUDIER med Magnus Persson (ons-tor) och Stefan Myrskog (fre-lö), Matti Aspvik (sö)
UNGDOMSBIBELSTUDIER med Sofie Björkgren-Näse och KUng-teamet
BARNMÖTEN med fam. Hyllerud (0-8 år)
TWEENSPROGRAM Tweens-teamet (Sara Wärn m.fl.) (9-12 år)
KURSER med Britta Hermansson, Svante Lundgren, Jimmy Österbacka, Malin Storbjörk m.fl.
 

BIBELSTUDIER

Magnus Persson

Magnus Persson är präst, författare och jobbar som inspiratör vid Evangeliska Fosterlands Stiftelsen.

I vår tid råder isolation och individualism, splittring och polarisering. Vi skapar ensidiga motsättningar mellan sådant som Herren sammanfogat till ett mångfaldigt både och, som att be och arbeta, själavinnare och själavårdare, tradition och förnyelse, folkkyrka och väckelserörelse osv.
Aposteln Paulus konstaterar att det är tillsammans med alla de heliga som vi förstår höjden och djupet, bredden och längden i Kristus. Som kristna är vi inte utlämnade åt oss själva utan insatta i ett större sammanhang som gör tillvaron rikare och rymligare.

Stefan Myrskog

Stefan Myrskog heter jag och bor i Helsingfors och jobbar som ledande sakkunnig på Kyrkans central för det svenska arbetet vid Kyrkostyrelsen.
Jag är något av en fotbollsnörd – och jag gläds och lider med ”mitt” lag Tottenham. Hängmattan är en möbel jag älskar så här sommartid. Att ligga bekvämt och studera molnen när de drar förbi och fåglarna som seglar däruppe ger ro för kropp, själ och tanke. Tillsammans är för mig ett av livets Storord. I bibelstudierna kommer jag att röra mig kring temat Tillsammans med Kristus, ett tema som alltid är aktuellt.

 Sofie Björkgren-Näse

Jag heter Sofie Björkgren-Näse, jag är ungdomsarbetsledare, tillsammans med KUng-teamet Emma och Jocke håller jag bibelstudier för ungdomar. 

Ordet ”tillsammans” kan associeras till att vara en del av en gemenskap, att finnas till för varandra, att vara en del i Guds skapelse, att känna tilltro till Jesus. Eller att känna att man inte har någon att vara tillsammans med. Vi funderar på det härliga äventyret som är livet, både då det känns som bäst och då det känns kämpigt. Vi tar reda på vad Gud vill ge oss och hur han stöder oss genom detta äventyr.

Alexandra & Emmanuel Hyllerud,

tillsammans med dockorna Mats & Anita och busfarbron Ospon Sporre har i över 12 år rest runt i Sverige och Finland och berättat om vem Jesus ÄR…
Det blir sång, dans, bibelberättelser och glädje. Men framför allt får vi höra om vår bästa vän JESUS!

Tillsammans har de skapat 28 skivor, Barnens APP, och Hylleruds Förlag.

Tweensprogram

Det blir ett toppenprogram för er i år med olika aktiviteter. Många kreativa och roliga alternativ bland kurserna och bibelstudier med ett härligt Tweensteam. Temat i år är Tillsammans och vi skall ha det riktigt bra tillsammans. Hoppas vi ses på lägret!

På bibelstudierna för tweens träffar du bl.a. Irene Nylund, Sara Wärn och Rebecka Stråhlman.

Konsert med Bengt Johansson

Bengt Johansson är alltid ett kärt återseende då han gästar våra evenemang. Inte minst för de många lovsånger han skrivit som sjungs i hela Norden. Detta år blir det konsert med Bengt i Nykarleby kyrka tillsammans med projektkören ledd av Malin Storbjörk. Bengt är med oss också när vi avsutar lägret med en nyskriven mässa av honom.

KURSER

Under kursen fördjupar vi oss i att läsa Bibeln och att be som man gjorde i den tidiga kyrkan, vi reflekterar över vårt personliga lärjungaskap till Jesus och tar del av insikter och övningar från andra Jesu lärjungar i kyrkohistorien som ökenfäderna, kyrkofäderna och Guds vänner i den tyska medeltida mystiken.

En kurs som vill ge verktyg till viktiga samtal i existentiella frågor, och upptäckten av en möjlig väg till en tro som bär. Vi går igenom de åtta byggstenarna: Inre frid och harmoni, Hopp, Andlig styrka och kontakt, Helhet och tillit, Förundran, Gemenskap, Meningsfullhet, personlig tro. Existentiell hälsa handlar om vår motståndskraft i livets prövningar och svårigheter, vår kurs också om att hitta vägar till tro på Guds möjligheter.

I livspusselkursen rör vi oss i kontaktytan mellan livet och tron, där vi utmanas men också tror att det finns en gångbar väg tillsammans med Gud och varann. De svåra frågorna är inte tabu och behöver inte heller alltid ha ett svar eller ett fix för att tron skall kunna bära oss. Årets teman är följande

Psykisk ohälsa och tro Leif & Febe Westerlund Vi lever alla i gränslandet där det normala kan bli onormalt och det onormala normalt. Tro och tvivel finns på båda sidor.

Att hjälpa och stöda ungdomar Anne & David Sandström
För dem som upplevt glädjen och sorgen i att stöda ungdomar och som vill få mera kött på benen och lite kamratstöd. Att hjälpa utifrån olika roller så som förälder, släkting, granne, terapeut, lärare.

Att förlora drömmar utan att förlora sitt hjärta Robin Nyman
Att måla upp drömmar är normalt och ofta rent nödvändig. De flesta personporträtt är om dem som nådde sina drömmar, men många har också sett den andra sidan av myntet. Förhoppningarna som aldrig infriades, kallelsen som uteblev och gåvorna som inte behövdes. Om hur man kunde begrava en dröm utan att förlora sitt hjärta. Eller går det över huvud taget?

Att ompröva och bevara sin tro Matti Aspvik
Många genomgår idag en omprövning av den tro man vuxit upp med som kan leda till olika slutmål, allt från en förlorad tro till en upplevelse av en förnyad tro. Detta är för dej som själv går denna resa eller vill förstå och finnas till för dem som går igenom den.

På söndagens pass (fm) blir det sammanfattning och samtal.

“Stillhetens oas” – Var stilla och vet att jag är Gud. Har du en längtan att stanna upp och stilla dig en stund. Att komma åtminstone lite till ro och lyssna till ditt eget inre och lyssna till Gud. Den här kursen vill försöka hjälpa dig att hitta en sådan plats och att ge dig en stunds vila i stillhet och tystnad. Under kursens gång får vi fortsätta vårt eget samtal med Jesus utgående från en bibelmeditation. Det samtalet sker i den tysta gemenskapen som vi delar under förmiddagarna. Tid kommer också att finnas för skriftliga reflektioner. Eftermiddagarna ger oss en annan sorts ro då vi ger oss ut på bön- och meditationsvandringar. Det fungerar bra att delta i båda passen alternativt i för- eller eftermiddagspassen.

Aldrig har så många kristna förföljts för sin tro som idag, antisemitismen har exploderat och Koranen bränns på våra gator. Hur är det för religiösa minoriteter och vilket utrymme tillåts religiös tro ha i en sekulär stat? Svante Lundgren guidar oss genom några av vår tids mest brännande frågor.

Årets projektkör mynnar ut på fredagen i en konsert i Nykarleby kyrka tillsammans med Bengt Johansson , men också ett eget spännande repertoar övas in av kören. Kören står också för musiken vid söndagens avslutningsmässa tillsammans med Bengt och Malin. Vid pianot Patrick Wingren. Kom med i ett minnesvärt och roligt projekt. Det är önskvärt att du deltar i alla kurstillfällen. 

Vi övar och spelar både gammalt och nytt material. Nya också välkomna med.

Lägrets motionspass bjuder på rörelse för hela kroppen med eller utan redskap, genom lagspel och individuell träning.

Vi gör den klassiska broderade väggbonaden på nya sätt! Med hjälp av collage- och blandteknik klipper vi till bokstäver och former och använder oss av färg, tyg och tråd för att skapa spännande visuella bilder och bonader. Material finns på plats men du kan också ta med sådant du har tänkt slänga eller har liggande i skåpet. Till exempel favoritskjortan som har fått ett hål eller tidningarna du aldrig läser. Tänk också gärna ut en vers eller ett talesätt du vill utgå ifrån.

Kom med och utveckla din egen kreativa sida eller prova på något nytt! På förmiddagarna jobbar vi med oss själva som konstnärer, artister och kreativa människor. Vi jobbar med självbild och självförtroende, nervositet, motivation och inspiration och verktyg vi behöver oberoende av vilken konstform vi utövar. På eftermiddagarna delar vi på oss i mindre grupper och du får välja om du vill jobba på dina egna färdigheter eller prova på något nytt. Oberoende får du skapa något som du mot slutet av lägret får förevisa i något sammanhang. Meddela när du anmäler dig vad du vill jobba på under lägret (t.ex. sång, något instrument, dans, scenkonst, bildkonst, poesi, ljud osv), så vi vet hur många experter vi behöver till eftermiddagens pass.

”Kursen för dig som tycker om att spela volleyboll/beachvolleyboll och vill utvecklas inom sporten. Vi kommer att gå igenom grundtekniker och spela. Vi fokuserar också på skillnaderna mellan beachvolleyboll och vanlig volleyboll. Kursen passar för alla, både för nybörjare och mer erfarna som vill finslipa sin teknik. Ifall vädret är dåligt spelar vi inomhus, så ta med inneskor”.

Häng med och lira innebandy!! Kursen är till för både tjejer och killar, både för nybörjare och de som spelat längre. Vi tränar klubbteknik, spelar och har det roligt! Ta med egna skyddsglasögon, inneskor och egen klubba om du har.


Vi tränar fotboll, både skotteknik och dribblingar. Några övningar, men största fokuset är på spelandet. Kom med och ha kul med oss och lär dig något nytt.

Trött på att sitta still och bara vara lugn? Kom då med på äventyrskursen där du får vara ute och röra på dig och utmana dig själv i spännande äventyr och aktiviteter.

Häng med på en skojig kurs i bakning! På kursen får alla mästarbagare baka sött och salt. Alla är välkomna, både nybörjare och experter. Ta med eget förkläde, och meddela om eventuella dieter. Det här ska bli roligt!

Kom med i vår pysselkurs för barn! Vi skapar olika tekniker och material och tillsammans upptäcker vi nya sätt att uttrycka vår fantasi!

Jesus tycker du är KUL! Kom och ha KUL med honom och andra barn. Vi pysslar och leker både inomhus och utomhus. Ta med vit t-skjorta!

a) 1-3 år Sara Yoo, Charlotte Steffanson-Myrskog och Juliana Mikkonen
b) 4-5 år Sara Sandell, Jamika Sandbäck och Jennifer Enqvist
Vi leker, pysslar, sjunger och lär oss mer om bibelns berättelser.

Kan kombineras med yngre dagklubben, anmäl i så fall också till den.
a) 12-36 mån kl 10.30-11.15
b) 0-12 mån kl 11.15-12.00

Sommarlägret börjar på tisdag kl 17 med ankomstanmälan & middag och slutar på söndag vid 14.30-tiden.

DAGSPROGRAM:

7.30 Morgonbön
8 Frukost vid Kredu
9-10 Bibelstudium för vuxna, ungdomar, tweens och barn
10.30-12 Kurspass 1
12 Lunch vid Zachariasskolan
13 Valbara program, fritidsaktiviteter, cafétältet öppet m.m.
15 Kaffe/saft vid Kredu
15.30-17 Kurspass 2
17 Middag vid Zachariasskolan
Varierande kvällsprogram, ibland skilt för barn, ungdomar och vuxna, ibland alla tillsammans
20.30 Kvällste vid Kredu
21.30 Aftonandakt
Ungdomsjatkot m.m.
 

Plock ur programmet:

”Hopp i soffan” med bl.a Magnus Persson, Britta Hermansson.
Lovsång & förbön med nattvard, mässorna Vi får säga pappaoch Människa – kom fram! Ny mässa med Bengt Johansson.
Kvällssamlingar med musik & livsberättelser, missionsmingel & musikcafé, konsert, lägerfest m.m
 
**************************

Programpunkter som är öppna för alla:

Onsd. 24.7: Lovsång & förbön med nattvard kl 18 i S:ta Birgitta kyrka

Fred. 26.7: Konsert med Bengt Johansson och projektkör med Malin Storbjörk & Patrick Wingren kl 19 i S:ta Birgitta kyrka. Ifall du inte deltar i lägret är priset för konserten 20€.

Fred. 26.7: Träff för unga vuxna kl 21 i Nykarleby församlingshem

Lörd. 27.7: Mässan ”Människa – kom fram! kl 21.30 i S:ta Birgitta kyrka

Sönd. 28.7: Mässan ”Gå djupare” med Bengt Johansson kl 13 i S:ta Birgitta kyrka, tillsammans med Nykarleby församling.

****************************

Samtal och bön

Under lägret ges möj­lighet till samtal, bön och förbön. Medlemmarna i själavårds­teamet finns till för dig.
 

Försäljning

Fontana Media medverkar med bokbord torsdag till lördag.
 

Cafétält

På gårdsplanen finns ett cafétält som är öppet på eftermiddagarna och kvällarna.

Talkouppgifter

Du kan redan nu anmäla ditt intresse för talkouppgifter under årets sommarläger och därmed ha möjlighet att delta i lägret utan deltagaravgift under talkodagarna. Uppgifterna är bl.a. kökshjälp, chaufför, lägervärdar mm. Meddela intresse för detta senast 17.6 till info@kredu.fi. Det underlättar vår planering av lägret.Anmälan på www.kredu.fi
Sista anmälningsdag 26.6

Anmälan obligatorisk.

Efteranmälan möjlig fram till 8.7 (priset då 20% högre, logi kan inte garanteras). 

DAGSPROGRAM

17.00-19.00 Ankomst

17.00-18.00 Middag Zachariasskolans matsal

18.45 Sing-in Kredus festsal

19.00 Välkommen till lägret! Kredus festsal

Britta Hermansson, Familjen Hyllerud, Matti Aspvik, Kerstin Storvall, Sofie Björkgren-Näse, KUng-teamet, Krokodilen KURT, lovsångsteamet.

20.30-21.30 Kvällsté i Kredus matsal

21.30 Aftonandakt i Kredus festsal, Ville Kavilo

21.30 Ungdomsjatkot (K-13) i Topeliusgymnasiets (TG) källare

23.00 Tystnad

7.30 Morgonbön, Kredus kapell

8.00-9.00 Frukost, Kredus matsal

9.00-10.00 Sing-in & Bibelstudier, info

Vuxna, Zachariassalen, Stefan Myrskog

Ungdomar, Brasrummet, Sofie Björkgren-Näse & KUng-teamet

Tweens, Amfiteatern, Sara Wärn m.fl

Barn, Kredus festssal Fam. Hyllerud

10.30-12.00 KURSER

12.00-13.00 Lunch, Zachariasskolans matsal (barnfamiljer fr. 11.30)

13.00 BarnAktiv (4+) – ledda uteaktiviteter, samling på Kredus innergård, KURT inleder.

13.15 Talkshow ”Hopp i soffan” i Kredus festsal

“Kyrkan i en förändrad värld” med Mats Björklund, Jocke A Petterson, Rebecka Stråhlman m.fl.

14.00 TweensAktiv – uteaktiviteter, samling på Kredus innergård.

15.00 Saft & kaffe, Kredus matsal & utomhus

15.30-17.00 KURSER

17.00-18.00 Middag, Zachariasskolan matsal (barnfamiljer fr. 16.30)

18.00 Lovsång & förbön med nattvard, S:ta Birgitta kyrka, Håkan Granberg + Själavårdsteamet, Lovsångsteamet, m.fl. (Kollekt) (ÖPPET TILLFÄLLE)

19.00 Kvällsmöte, i Zachariassalen

Mats Björklund, tema: “Tillsammans”, Lovsångsteamet, Anne Sandström, Iselin Nylund, Amanda Audas-Kass m.fl. (kollekt)

Kvällsprogram för barn, tweens:

Barn 4-8 år i Kredus festsal, Sara Sandell m.fl. KURT inleder

Tweens på Kredus innergård

20.30-21.30 Kvällste, Kredus matsal

21.30 Aftonandakt Kredus festsal, Alaric Mård. Lovsångsteamet.

22.00 Jatkot för ungdomar i TG

22.00 Jatkot för kvinnor i Kredus matsal med Birgitta Udd, Rebecca Ekman m.fl.

23.30 Tystnad

7.30 Morgonbön i Kredus kapell

8.00-9.00 Frukost

9.00-10.00 Sing-in & Bibelstudier, info

Vuxna, Zachariassalen, Stefan Myrskog

Ungdomar, Brasrummet, Sofie Björkgren-Näse & KUng-teamet

Tweens, Amfiteatern, Irene Nylund, Sara Wärn m.fl

Barn, Kredus festssal Fam. Hyllerud

10.30-12.00 KURSER

12.00-13.00 Lunch, Zachariasskolans matsal (barnfamiljer fr. 11.30)

13.00 Förbundet Kyrkans Ungdoms Sommarmöte, Kredus matsal

14.00 Senegal 50 – missionsprogram, Kredus festsal. Ann-Katrin & Tor-Erik Store, Mona & Bengt Häggblom, Johan Österholm m.fl.

14.00 Barnprogram Zacharias aktivitetsområde, KURT inleder.

14.00 Tweens- och ungdomsprogram (9+), Benjibana, 5-kamp mm Kredu

15.00 Saft & kaffe Kredus matsal & utomhus

15.30-17.00 KURSER

17.00-18.00 Middag, Zachariasskolans matsal (barnfamiljer fr. 16.30)

18.00 Missionsmingel, Kredus innergård. Trummor, dans, lekar, spårning m.m.

19.00 Musikcafé, Kredus festsal. Heidi Storbacka, Amanda Harald m.fl. Missionskollekt.

Barnprogram, Kredus innergård, KURT inleder

20.30-21.30 Kvällste, Kredus matsal

21.30 Aftonandakt i Kredus festsal, Camilla Skrifvars-Koskinen, Lovsångsteamet

Lovsångs- och förbönsjatkot.

22.00 Jatkot för män i Kredus brasrum med Tom Tiainen

22.00 Jatkot för ungdomarna i TG

23.30 Tystnad

7.30 Morgonbön i Kredus kapell

8.00-9.00 Frukost, Kredus matsal

9.00-10.00 Sing-in & Bibelstudier, info

Vuxna, Zachariassalen, Stefan Myrskog

Ungdomar, Brasrummet, Sofie Björkgren-Näse & KUng-teamet

Tweens, Amfiteatern, Irene Nylund, Sara Wärn m.fl

Barn, Kredus festssal Fam. Hyllerud

10.30-12.00 KURSER

12.00-13.00 Lunch i Zachariasskolans matsal (barnfamiljer fr. 11.30)

13.00 Hopp i soffan “När tron prövas” Britta Hermansson, Matti Aspvik, Rebecka Stråhlman m.fl

13.00 UngAktiv med KUng-teamet (K-13) vattenkrig (inne: Socks war)

14.00 Mässan ”Vi får säga pappa” i Kredus festsal

Predikan: Anna-Pia Svarvar Musik: Anna Finell och Jenny Pulkkinen (kollekt)

15.00 Saft & kaffe, Kredus matsal & utomhus

15.30-17.00 KURSER

17.00-18.00 Middag i Zachariasskolans matsal (barnfamiljer fr. 16.30)

19.00 KONSERT i S:ta Birgitta kyrka med Bengt Johansson & Projektkören med Malin Storbjörk och Patrick Wingren. Gratis inträde för lägerdeltagare (visa armband). Övriga inträde 20€. Kyrksaft. (ÖPPET TILLFÄLLE)

18.45 Kidz action med Hylleruds! För barn och tweens, 4–12 år i Kredus festsal

20.30-21.30 Kvällste

21.30 Aftonandakt i Kredus festsal, Birgitta Udd

21.30 Jatkot för unga vuxna i Nkby församlingshem, Britta Hermansson, KUng-teamet, (ÖPPET TILLFÄLLE)

23.30 Tystnad

7.30 Morgonbön i Kredus kapell

8.00-9.00 Frukost

9.00-10.00 Sing-in & Bibelstudier, info

Vuxna, Zachariassalen, Stefan Myrskog

Ungdomar, Brasrummet, Sofie Björkgren-Näse & KUng-teamet

Tweens, Amfiteatern, Sara Wärn m.fl.

Barn, Kredus festssal Fam. Hyllerud

10.30-12.00 KURSER

12.00-13.00 Lunch i Zachariasskolans matsal (barnfamiljer fr. 11.30)

13.00-14.30 “Gemensamt skoj” utomhus

Benjibana, volleyboll, dragkamp, Krokodilen KURT mm

15.00 Saft & kaffe, Kredus matsal & utomhus

15.30-17.00 KURSER

17.00-18.00 Middag i Zachariasskolans matsal (barnfamiljer fr 16.30)

18.00 Förbön och lovsång, Kredus kapell, Själavårdsteamet

18.30 LÄGERFEST i Zachariassalen, Fam. Hyllerud, Benjamin Sandell, Young Creators, Krokodilen Kurt, Blåsorkestern (kollekt)

20.00-21.00 Kvällste

21.30 Mässan Människa-kom fram! S:ta Birgitta kyrka
Liturg Stefan Myrskog, pred. Jakob Edman, Lovsångsteamet. Kyrksaft. (kollekt) (ÖPPET TILLFÄLLE)

21.30 Gemensamt jatkot för ungdomar och unga vuxna i Kredus brasrum

00.00 Tystnad

7.30 Morgonbön i Kredus kapell

8.00-9.00 Frukost

9.00-10.00 Sing-in & Bibelstudier, info

Vuxna, Zachariassalen, Matti Aspvik

Ungdomar, Brasrummet, Sofie Björkgren-Näse & KUng-teamet

Tweens, Amfiteatern, Sara Wärn m.fl

Barn, Kredus festssal Fam. Hyllerud

10.30-12.00 KURSER

12.00-13.00 Lunch i Zachariasskolans matsal (barnfamiljer fr. 11.30)

13.00 Mässa ”Gå djupare” med Bengt Johansson och projektkören i S:ta Birgitta kyrka, tillsammans med Nkby församling (kollekt) Predikan Rebecka Stråhlman Mässan radieras. (ÖPPET TILLFÄLLE)

14.00 Saft & kaffe Kredus matsal & utomhus

ca 14.30 Avfärd

Anmälan

Vi rekommenderar att alla anmäler sig så fort som möjligt. Lägrets planering underlättas om anmälningar kommer in i god tid. Anmäl dig och din familj via Kredus hemsida
www.kredu.fi. I samband med anmälan betalar du också för lägret. I anmälan väljer du hur många dagar du deltar, om du övernattar, ifall du har dieter, vilka kurser du vill delta i, vem som tillhör din familj och vem du önskar bo med.

Sista anmälningsdagen är 26.6.2024.

Anmälan är bindande. Du kan annullera din anmälan innan sista anmälningsdagen gått ut 26.6 och då returneras din lägeravgift. Vid sjukdomsfall efter anmälningstiden gått ut kan en anhållan om återbetalning skickas till info@kredu.fi (sjukintyg behövs). Efteranmälan möjlig fram till 8.7 (priset då 20% högre, logi kan inte garanteras).

Boende

Sommarlägret hålls i Kredus utrymmen och delvis i Zachariasskolans utrymmen. Logi i familjerum/enskilda rum är i Kredus internat eller motsvarande utrymmen utanför området. Logi kan också vara i mass­inkvartering, egen husbil eller eget tält. Det finns el-stolpar på området. Tälten sätts upp vid åstranden bakom internatet.

Transport

Det finns möjlighet till transport från Jakobstad-Pedersöre tågstation. Kontakta info@kredu.fi.

Lägeravgifter för hela lägret:

Ingen logi, inkl kost och lägerprogram:

Pris för vuxen (födda 2006 eller tidigare)  150€
Pris för ungdomar (födda 2007-2011)  120€
Pris för barn (födda 2012-2020)  90€
Födda 2021 eller senare ingen avgift

Logi i tält, husbil eller massinkvartering,
kost och lägerprogram:

Pris för vuxen (födda 2006 eller tidigare)  195€
Pris för ungdomar (födda 2007-2011)  150€
Pris för barn (födda 2012-2020)  130€
Födda 2021 eller senare ingen avgift

Logi familjerum/enskilda rum, kost och lägerprogram:

Pris för vuxen (födda 2006 eller tidigare)  235€
Pris för ungdomar (födda 2007-2011)  175€
Pris för barn (födda 2012-2020)  150€
Födda 2021 eller senare ingen avgift

Lägeravgifter per dag onsdag-lördag (tis o. sön),
inkl kost och lägerprogram:

Pris för vuxen (födda 2006 eller tidigare)  45€ (tis o. sön 23€)
Pris för ungdomar (födda 2007-2011)  25€ (tis o. sön 13€)
Pris för barn (födda 2012-2020)  22€ (tis o. sön 11€)
Födda 2021 eller senare ingen avgift

De som anmäler sig till hela lägret har förtur för logi.
Anmäl också ifall du behöver logi för enstaka nätter. I så fall är priserna för login:
Husbil, massinkvartering, tält 10€/deltagare/natt
Familjerum (min. 2 pers) 25€/vuxen/natt. 10€/ungdomar o. barn/natt

Familjerabatter

20 % från hela familjens avgift. Min. 4 betalande från samma familj. Rabatten gäller endast de som deltar i hela lägret och sker som återbetalning. Kontakta info@kredu.fi.

Medlemsrabatt

Medlemmar i Förbundet Kyrkans Ungdom under 25 år får 30€ rabatt vid deltagande i hela lägret. Rabatten sker som återbetalning. Kontakta kansliet@kyrkansungdom.fi.

 

Besök KU:s egen kanal på youtube. Där hittar du material från Sommardagar, Digimäki, KU:s 100-års jubileum m.m. 

Sommarläger på turné

26-31.7.2021

Lyssna på Mats Nyholms bibelstudier:
 

Bibelstudium 1

Bibelstudium 2

Bibelstudium 3

Bibelstudium 4

Mats Nyholm
ku o kredu

Alla vuxenbibelstudier och sommarprat från fjolårets Pieksämäkiläger tillgängliga online!

Bilder från Pieksämäkilägret 2019, foto: Joe Pimenoff