KUng-teamet Sofia och Elias Ahlskog

Ålder: 22
Hemort: Helsingfors
Gör: Studerar till socionom
Intressen: Allt som gäller gitarrer, racketsporter och att fynda på loppis

Sofia Ahlskog
Ålder: 22
Hemort: Helsingfors
Gör: Studerar till fysioterapeut
Intressen: Musik, träning och att sticka

KUng 22-insamlingen:

Vi behöver din hjälp för att nå målet på 12.000 €. Kom gärna ihåg KUng-teamet Sofia och Elias i förbön redan nu!

KUng-kontot: Förbundet Kyrkans Ungdom FI49 4055 0010 0277 26

Använd referensnummer 5005.

Penninginsamlingstillstånd RA/2021/1653, i kraft tillsvidare, utfärdat av Polisstyrelsen 2.12.2021 för hela landet utom Åland. Medlen används för Förbundet Kyrkans Ungdoms r.f:s extra satsning på ungdomsarbetet sommaren 2022.

Nya KUngar kröns!

Det är med stor glädje vi nu presenterar Sofia och Elias Ahlskog. Denna duo kommer under sommaren att titulera sig som KUng-22. De kommer att resa land och rike runt för att träffa ungdomar och skribaiter i Svenskfinland.

Men vem är då dessa filurer?
Sofia och Elias gifte sig i augusti 2021 och bor nu i Helsingfors tillsammans med sina katter, Lisen och Maja. De kommer dock båda två ursprungligen från Österbotten, närmare bestämt Kronoby och Bosund. Elias är ”en helt vanlig Bosundbo” om man frågar honom själv. Men hur skulle Sofia beskriva honom? ”Elias är en omtänksam och lugn person. Han är också en duktig kock och tycker om att diska, vilket jag uppskattar”. De berättar att de har ett gemensamt musikintresse som gör att de på fritiden gärna musicerar tillsammans. Elias beskriver sin fru som ”en väldigt givmild och snäll person, hon har tendens att fylla min vardag med olika små guldkorn som gör dagarna riktigt bra. Hon är också tävlingsinriktad.” Sofia har spelat fotboll i många år. Kanske hennes tävlingsinstinkt och vinnarskalle kommer därifrån?

KUng? Ja, tack!

På frågan om varför de tackade ja till att vara årets KUng-team svarar de så här:
”Under vår egna år inom ungdomsarbetet tyckte vi att det var viktigt att ha unga vuxna i våra liv, både som förebilder men också som en del av gemenskapen. Vi tackade ja för att själv kunna bidra på det sätt som vi tidigare uppskattat så mycket. Vi har båda även varit aktiva inom skribaverksamheten i många år vilket vi trivs med och tycker att är viktigt. Att tacka ja kändes på ett sätt självklart.”
De ser framemot sommaren och tycker det ska bli roligt att få bekanta sig med nya församlingar och lära känna nya människor. De tycker även att det ska bli spännande att få se vad Gud har för planer för dem och de sammanhang som de kommer att befinna sig i. De blivande KUngarna känner en frid inför sommaren och är taggade på vad den för med sig. De konstaterar att det är sannolikt att man träffar på svåra frågor och ämnen som kan vara utmanande att svara på. ”Som tur är så är vi bara vanliga människor som inte kan veta allt”, säger Sofia och Elias.

Bara ETT bibelställe?!?

Paret Ahlskog fick till uppgift att välja ut ett favoritbibelställe. De tycker båda två att det är svårt att välja ut bara ett bibelställe eftersom Bibeln innehåller så många guldkorn. Elias valde Matteusevangeliet 8:1-3 som kommer direkt efter bergspredikan. När han gick ner från berget följde stora skaror efter honom. Då kom en spetälsk fram och föll ner för honom och sade: Herre, om du vill, så kan du göra mig ren. Jesus räckte ut handen och rörde vid honom och sade: Jag vill, Bli ren! Genast blev mannen ren från sin spetälska.
”Jag tycker att detta bibelställe visar hurudan Gud är på ett så konkret sätt. Vi kan ibland vara osäkra på om Gud faktiskt vill ha något med oss att göra och ta emot oss trots allt vad vi gjort, hur smutsiga våra liv är, men som vi ser i detta bibelställe så både kan Gud göra oss fläckfria och VILL göra det”, berättar Elias.
Sofia har i sin tur valt ett bibelställe som hon nu under pandemin ofta återkommit till, Jeremia 29:11.
Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp.

Vad betyder Jesus för dig?

Jag ställde också frågan om vad Jesus betyder för dem. Sofia svarar: ”Jesus för mig är en trygghet, han finns alltid där, han lyssnar, han ger mig styrka.” Elias är inne på samma spår och beskriver Jesus på följande sätt: ”Jesus är den fasta klippan, oavsett vad man befinner sig i för situation är det varken överväldigande eller övermäktigt. Oavsett om vi har det bra eller dåligt så är Han lika närvarande och redo att möta oss.”

TEXT: SABINA WALLIS

******************************************************

Tips till skribaiter från KUng22!

Gå till skriban med ett öppet sinne, det gör upplevelsen mycket roligare och du får mer ut av det. Njut av skriftskoltiden, det är en tid i våra liv som vi minns med värme.