Årets KUng-team: Anna Westerlund & Ida Granfelt

Årets splitternya KUng-team heter Anna Westerlund och Ida Granfelt. Anna och Ida kommer båda ursprungligen från Box i Sibbo, Nyland, där de växte upp ca en kilometer ifrån varandra. För närvarande har de däremot lite större mellanrum mellan sina husknutar; Anna bor i Helsingfors där hon studerar till fysioterapeut, och Ida är bosatt i Åbo där hon utbildar sig till socionom och kyrkans ungdomsarbetsledare. Annas och Idas bekantskap sträcker sig långt tillbaka i tiden, deras vänskap fick sin början för snart 22 år sedan då Ida hälsade på Anna på BB. Sen dess har de följts åt som goda (och ibland mindre goda) kamrater. Det finns alltså en gemensam historia och en stadigt rotad vänskap att stödja sig på, vilket kan vara en styrka i samarbetet som KUng-team. Anna och Ida har också en hel del gemensamma intressen, vilka bland annat omfattar: Jesus, brassasi, fysiska aktiviteter, djupa diskussioner och äventyr. De nya KUngarna har en mycket positiv bild av sitt inbördes samarbete:
– Vi kompletterar nog varandra bra. Vi tycker om att göra samma saker men är ändå väldigt olika som personer. Ida är mer emotionell medan Anna är mer rationell. Vi tror att båda egenskaperna kommer att behövas i det här arbetet. En styrka vi har är också att vi känner varandra så bra så vi vet precis hur den andra fungerar.
Även om Anna och Ida axlar rollen som KUng-team för första gången är de väl bekanta med KUng-projektet och arbetsformen:
– Vi har träffat på tidigare KUng-team på Pieksämäkilägret. De har varit förebilder för oss, så det känns som att vi kliver in i stora skor.
Både Anna och Ida har dessutom fungerat som hjälpledare hemma i Sibbo, och har de senaste somrarna jobbat med att dra läger för barn och ungdomar i SLEF i Svenskfinland. Arbetet med ungdomar är bekant, och det är också ett arbete de båda trivs med.
– Vi ser fram emot att få träffa en massa ungdomar och få prata med dem och höra vad de funderar på och diskutera tillsammans!
Anna och Ida är samtidigt införstådda med att arbetet som KUng-team kan vara utmanande.
– Att vi inte har en bil för sommaren är ju en utmaning i sig då Österbottens kollektivtrafik inte är i världsklass. Men det ska nog lösa sig ännu! En annan sak vi tänkte på var att vi kommer att sakna att inte kunna bygga ordentliga relationer med de ungdomar vi möter eftersom vi bara kommer se dem för en så kort stund och sedan åka vidare.
Trots det sistnämnda bär Anna och Ida på en ambition att bygga goda relationer:
– Relationer är så centralt i det kristna budskapet, både relationen till Gud, till skapelsen och till varandra. Det handlar om att vandra tillsammans och dela liv med andra människor, och det är något av det finaste som finns! Och ännu finare är det när Jesus hjälper oss att göra det på ett bra sätt!

Text: Jakob Backlund

******************************************************

KUng 20-insamlingen:

Vi behöver din hjälp för att nå målet på 12 000€. Kom gärna ihåg KUng-teamet i förbön.

KUng kontot: Förbundet Kyrkans Ungdom FI49 4055 0010 0277 26

Använd gärna referensnumret 5005.
Förbundet Kyrkans Ungdom r.f:s KUng-insamling för ungdomsprojekt sommaren 2020. Penninginsamlingstillstånd RA/2018/1103 utfärdat av Polisstyrelsen 15.11.2018 för 1.1.2019-31.12.2021, hela landet utom Åland.

Kundvagn